Posted on

Factoring och sälja fakturor – vem köper dom?  

Det blir mer och mer vanligt att olika företag väljer att sälja fakturor, och företagen som köper dom ökar i snabb takt. Det finns idag en mängd olika företag att välja mellan om man vill använda sig av tjänsten, som även är känd under namnet factoring. Var dom finns och hur man väljer rätt kan vara värt att ta reda på om man är intresserad av att ta del av denna typ av tjänster.

Stort utbud av företag

Utbudet av bolag som finns om du vill sälja fakturor har blivit enormt och tjänsten används flitigt av både stora och små företagare. Det finns så ledes även både stora och små företag som ägnar sig åt factoring som ett sätt att tjäna pengar själva med hjälp av onödigt höga kostnader, och dom som ligger på en mer rimlig nivå. Funderar du på att använda dig av denna typ av tjänster är det smart att kontakta olika bolag för att ta del av deras villkor innan du bestämmer dig för ett samarbete, för att det ska bli så gynnsamt som möjligt för dig.

Var finns dom?

Man går vanligtvis inte in på ett lokalt kontor för att sälja fakturor, utan det mesta sker via internet. En enkel sökning på nätet ger dig många förslag på företag som förmedlar tjänsten och när du valt ett av dessa fyller du i en ansökan direkt på hemsidan. När du fått svar vet du om dom är intresserade av att köpa dina fakturor och ett avtal kan skrivas under och tjänsten kan starta. Det sker alltså på distans och du kan välja ett företag vart som helst i landet utan att det på något sätt skulle ställa till problem.

Välj rätt

I djungeln av företag som förmedlar factoringtjänster är det inte helt lätt att välja rätt. Det är viktigt att jämföra olika bolag innan man skriver under några avtal eftersom tjänsterna kan skilja sig en hel del. För det första erbjuds tjänster i form av att sälja fakturor med eller utan regress, något man bör läsa på om och sätta sig in i ordentligt redan från början. Sedan är det viktigt att man kollar upp vad företagen tar ut för avgifter i samband med att dom köper dina fakturor och här kan det vara markanta skillnader mellan olika bolag.

Det finns alltså många olika företag som köper fakturor från andra företagare. Dels för att själva tjäna pengar men dels för att underlätta för den som säljer dom. Det ska vara gynnsamt för båda parter så tänk efter och se över avtalen noga innan du skriver under något.